Je kan het je misschien niet voorstellen (of juist wel) maar over 30 jaar gebruik je geen aardgas meer in huis. Stel dat je gaat verhuizen of iets in je huis gaat verbouwen of vervangen, dan is het slim om daar nu al rekening mee te houden. Wij geven je tips om er voor te zorgen dat de overstap naar wonen zonder aardgas zo makkelijk mogelijk gaat. Dat scheelt je geld en gedoe voor later! 

Anders verwarmen
Bij de aanleg van een nieuwe badkamer, gaat de oude badkamervloer er vaak uit. Dat biedt de mogelijkheid om te kiezen voor een ander soort verwarming.  Want stel dat je op een andere manier moet gaan verwarmen, dan is het niet handig als de badkamer op dat moment weer op de schop moet. Aangezien je een badkamer maar voor een korte periode per dag verwarmt, is elektrische vloerverwarming, zoals Speedheat (no spon), een optie. Je kun daarnaast nog steeds een klassieke radiator/handdoeken-droogrek laten plaatsen, maar dan ben je in ieder geval al klaar voor de toekomst. 

Isolatie en ventilatie
Juist in een vochtige badkamer is goed ventileren belangrijk. Probeer samen met de installateur te kijken naar een systeem waarbij je dat niet doet met koude buitenlucht. Dat scheelt verwarmen. En mocht dat kleine raampje in de badkamer nog van enkelglas zijn, dan loont het zeker, als de boel toch overhoop ligt, om er direct HR++ glas in te zetten. 

Heb je de juiste douchekop?
Een stortdouche is natuurlijk heerlijk comfortabel, maar het gebruikt wel heel erg veel water. Vervang die dus eerst voor een waterbesparende douchekop. Dan kom je al een heel eind. Mocht je in de toekomst overgaan naar een verwarmingssysteem met een boiler, dan is het prettig als die niet na één douchebeurt met de stortdouche leeg is. Dat geeft je gelijk de ruimte om er bewust voor te kiezen om korter te douchen!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en tips over aardgasvrij wonen?
Schrijf je in voor de HIER verwarmt nieuwsbrief of bekijk ons nieuwsbriefarchief.

Schrijf je in

Partners

  • Vattenfall
  • Ennatuurlijk
  • Logo Pluimers
  • Tonzon
  • Eneco
  • Logo
  • HVC
  • Stichting DOEN