We staan in Nederland voor de grote opgave om te stoppen met aardgas. Omdat deze overstap iedereen aangaat, is het erg belangrijk dat we dit met zijn allen oppakken. HIER verwarmt ondersteunt daarom bewoners, gemeenten en bedrijven.

Wat doet HIER verwarmt?

HIER verwarmt wil bewoners informeren en activeren, gemeenten ondersteunen en samen met het bedrijfsleven meer draagvlak creëren.    

Voor wie?

Bewoners
Wat kun je als bewoner zelf doen om voorbereid te zijn op een aardgasvrij Nederland? En wat kun je eigenlijk allemaal verwachten de komende tijd? Op deze website informeren en activeren we bewoners. Zo kun je op de website alles vinden over de verschillende oplossingen, geven wij antwoord op veelgestelde vragen, geven we aan wat je nu al zelf kunt doen en delen we alle ontwikkelingen in jouw gemeente op een interactieve kaart.

Gemeenten | HIER klimaatabonnement
Aan de gemeente de taak om het bewoners zo makkelijk mogelijk te maken en zorg te dragen dat de overstap van aardgas op een goed alternatief voor iedereen behapbaar en betaalbaar is.

Met het HIER klimaatabonnement kun je als gemeente direct aan de slag met de bewonerscommunicatie over wonen zonder aardgas. Je krijgt toegang tot kant-en-klare diensten en producten. Zo pak je als gemeente op een positieve manier je regierol en informeer en betrek je de bewoners bij wonen zonder aardgas. Daarnaast geeft het HIER klimaatabonnement overzichtelijk weer wat de mogelijkheden zijn als gemeente om de CO2-Prestatieladder in te zetten. 

Meer over het HIER klimaatabonnement

Ook worden de ontwikkelingen/plannen binnen elke gemeente in Nederland up to date gehouden op de interactieve kaart en de gemeentepagina's op deze website. Daarnaast is HIER verwarmt betrokken bij de Green Deal Aardgasvrije Wijken waarin wij een rol spelen in de kennisdeling over dit thema.

Bedrijven
Nu we in Nederland gaan stoppen met aardgas, moeten jaarlijks zo’n 200 duizend huizen onder handen genomen worden. Dat is niet alleen een taak voor bewoners of de gemeente, maar ook voor bedrijven. HIER verwarmt werkt daarom samen met bedrijven die een belangrijk aandeel hebben in de overgang van gas naar andere alternatieven. Deze bedrijven hebben stuk voor stuk kennis en ervaring die we de komende 30 jaar hard nodig hebben.

Door wie?

HIER verwarmt is een initiatief van klimaatstichting HIER. HIER is de enige maatschappelijke organisatie in Nederland die zich volledig toespitst op het onderwerp klimaatverandering. Het klimaatprobleem oplossen kan, als iedereen meedoet. Daarom betrekt HIER heel Nederland bij de oplossing. Praktisch en positief. Haalbaar en concreet. We zien de oplossing overal: bij bedrijven, in de wijk en bij mensen thuis.

Een belangrijk thema voor HIER is wonen zonder aardgas. In het Energierapport geeft het ministerie van Economische Zaken aan dat ze de CO₂ -uitstoot voor de verwarming van woningen en kantoren vergaand terug wil brengen. De bedoeling is dat we in 2050 voor de verwarming helemaal geen CO₂ meer uitstoten . Dat betekent veel energie besparen, maar ook geen gebruik meer maken van aardgas. HIER ziet een belangrijke rol om met bedrijven en met bewoners ervoor te zorgen dat we niet alleen technisch voorbereid zijn, maar ook mentaal klaar zijn voor deze transitie.

Meer over het klimaatstichting HIER   Maak kennis met het team publicaties & onderzoeken

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en tips over aardgasvrij wonen?
Schrijf je in voor de HIER verwarmt nieuwsbrief of bekijk ons nieuwsbriefarchief.

Schrijf je in

Partners

  • Vattenfall
  • Ennatuurlijk
  • Logo Pluimers
  • Tonzon
  • Eneco
  • Logo
  • HVC
  • Stichting DOEN