Over HIER verwarmt

We staan in Nederland voor de grote opgave om te stoppen met aardgas. Omdat deze overstap iedereen aangaat, is het erg belangrijk dat we dit met zijn allen oppakken. HIER verwarmt ondersteunt daarom bewoners, gemeenten en bedrijven.

 

Wat doet HIER verwarmt?

HIER verwarmt wil bewoners informeren en activeren, gemeenten ondersteunen en samen met het bedrijfsleven meer draagvlak creëren.    

Voor wie?

Bewoners
Wat kun je als bewoner zelf doen om voorbereid te zijn op een aardgasvrij Nederland? En wat kun je eigenlijk allemaal verwachten de komende tijd? Op deze website informeren en activeren we bewoners. Zo kun je op de website alles vinden over de verschillende oplossingen, geven wij antwoord op veelgestelde vragen, geven we aan wat je nu al zelf kunt doen en delen we alle ontwikkelingen in jouw gemeente op een interactieve kaart.

Gemeenten
Aan de gemeente de taak om het bewoners zo makkelijk mogelijk te maken en zorg te dragen dat de overstap van aardgas op een goed alternatief voor iedereen behapbaar en betaalbaar is.

Om gemeenten te ondersteunen ontwikkelden we een communicatietoolkit die ingezet kan worden in de communicatie naar bewoners. Ook worden de ontwikkelingen/plannen binnen elke gemeente in Nederland up to date gehouden op de interactieve kaart en de gemeentepagina's op deze website. Daarnaast is HIER verwarmt betrokken bij de Green Deal Aardgasvrije Wijken waarin wij een rol spelen in de kennisdeling over dit thema.

Bedrijven
Nu we in Nederland gaan stoppen met aardgas, moeten jaarlijks zo’n 200 duizend huizen onder handen genomen worden. Dat is niet alleen een taak voor bewoners of de gemeente, maar ook voor bedrijven. HIER verwarmt werkt daarom samen met bedrijven die een belangrijk aandeel hebben in de overgang van gas naar andere alternatieven. Deze bedrijven hebben stuk voor stuk kennis en ervaring die we de komende 30 jaar hard nodig hebben.

Stel je vraag!

We kunnen ons voorstellen dat je als bewoner, maar ook als gemeente of bedrijf vragen hebt. Wellicht kun je jouw antwoord bij onze veelgestelde vragen vinden.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Stel hier je vraag

Door wie?

HIER verwarmt is een initiatief van Stichting HIER Klimaatbureau. Het HIER klimaatbureau is de enige maatschappelijke organisatie in Nederland die zich volledig toespitst op het onderwerp klimaatverandering. Het klimaatprobleem oplossen dat kan, als iedereen meedoet. Daarom betrekt HIER heel Nederland bij de oplossing. Praktisch en positief. Haalbaar en concreet. We zien de oplossing overal: bij bedrijven, in de wijk en bij mensen thuis.

Een belangrijk thema voor het HIER klimaatbureau is Wonen zonder aardgas. In het Energierapport geeft het ministerie van Economische Zaken aan dat ze de CO₂ -uitstoot voor de verwarming van woningen en kantoren vergaand terug wil brengen. De bedoeling is dat we in 2050 voor de verwarming helemaal geen CO₂ meer uitstoten . Dat betekent veel energie besparen, maar ook geen gebruik meer maken van aardgas. Het HIER klimaatbureau ziet een belangrijke rol om met bedrijven en met bewoners ervoor te zorgen dat we niet alleen technisch voorbereid zijn, maar ook mentaal klaar zijn voor deze transitie.

Meer over het HIER Klimaatbureau   Maak kennis met het team

Publicaties

>> 2016 - 12 visies op wonen zonder aardgas 
Publicatie waarin twaalf betrokkenen (bedrijfsleven en gemeenten) een bijdrage leveren aan de discussie vanuit eigen perspectief.

Bekijk hier meer publicaties & onderzoeken

Contactgegevens

HIER verwarmt
Zuilenstraat 7A
3512 NA Utrecht
Routebeschrijving

T: +31 (0)30 711 6900
E: hierverwarmt@hier.nu

HIER verwarmt is een initiatief van Stichting HIER Klimaatbureau.

Blijf op de hoogte

Lees hier onze nieuwsberichten of bekijk ons nieuwsbrief archief.
Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je snel in!

Schrijf je in

Partners

  • NUON
  • Feenstra
  • Ennatuurlijk
  • Pluimers
  • Tonzon
  • Eneco
  • HIER opgewekt
  • PUUR Klimaat Comfort
  • HVC
  • Logo Gasunie